TALLER DE VIDEOFORUM

Avuí dilluns hem començat amb els tallers de les V jornades de Sensibilització, tots els xiquets han participat i estaven molt motivats, els mestres i els alumnes de pràctiques de Magisteri, s'han implicat molt en les activitats. A continuació vos contem en què han consistit.

INFANTIL
Els xiquets i xiquetes de 3,4 i 5 anys s'han repartit en grups barrejats en 4 aules d'infantil i han vist el capitol de Caillou: "Seguidme" que'ns parla de les dificultats que té Caillou per fer-se amic d'un xiquet de la seua escola que no vol jugar amb ell...Una vegada plantejat el problema, han parat el video i per grups han pensat alternatives de com podria solucionar Caillou eixe problema, com podria arrimar-se a eixe xiquet, tenien pictogrames amb distintes solucions possibles per ajudar-los. Després han exposat les conclusions i les han plasmades al mural de la pissarra on estava la figura de Caillou i del seu amic i una bafarada per posar les solucions.



PRIMER I SEGON CICLE DE PRIMÀRIA

Els xiquets i xiquetes de primer i segon cicle també s'han distribuit en 5 grups barretjats i han vist un prezi que hem preparat amb el curmetratge de Miguel Gallardo " Academia de Especialistas", després han reflexionat al voltant de la idea que TOTS SOM ESPECIALISTES i han vist l'autorretrat que s'han fet alguns xiquets de l'aula cil destacant dues coses que se'ls donen molt bé. A continuació els hem proposat que feren un dibuix d'ells mateix ficant 2 coses en les que són especialistes, després ho han contat als companys, han quedat uns dibuixos preciosos que ja estan exposats al hall de l'escola!



TERCER CICLE

Per la vesprada els alumnes de 5é i 6é també s'han barrejat buscant el picto que els hem donat i l'aua identificada en eixe picto, han treballat per grups de 6 amb la técnica del full giratori a partir de les caretes que tenien en la taula de persones conegudes o que han tingut molt d'éxit i que alguns experts o mitjans de comunicació relacionen amb l'autisme. Han buscat semblances entre eixos personatges, característiques que els han cridat l'atenció...i després un portaveu de cada grup ha exposat les conclusions.
Finalment han vist el prezi que teniem preparat i han reflexionat molt al voltant del tema arribant a la conclusió que no totes les persones amb TEA són genis però si genials i que cadascú d'ells també és genial i també té molt que aportar a la resta. L'activitat ha acabat dibuixant-se cadascú a ell mateix i senyalant 2 especialitats. Prompte podreu vore el resultat també al hall del centre, ha estat una activitat molt enriquidora per a tots!


Comentaris