NOVES APPS CREADES PER ELS ALUMNES DE L' IES BENIGASLÓ

Ja fa uns cursos participem amb els alumnes de 2n de Batxillerat de l'IES Benigasló de l'assignatura optativa de informàtica en un projecte d'aprenentatge-servei. 

Els alumnes acompanyats del professor Jose Vicente Rebollar Navalón ens visiten, conèixen l'aula, als xiquets i ens pregunten quines necessitats tenim i quines apps serien de més utilitat per a ells, a partir d'eixa visita, dissenyen varies aplicacions personalitzant-les amb fotos i adaptant-les a les seues necessitats concretes i particulars.

Aquest curs els alumnes Pablo Familiar, Marc Navarro i Carlos Mollar han treballat en 3 apps:


  • Millorant i ajustant la aplicació "AGENDA PER A MARIA" que el curs passat varen realitzar altres companys.
  • Creant una nova app per treballar l'estructuració de la frase a partir de fotografies on eixen els nostres alumnes en l'entorn de l'escola, una vegada apareix la fotografia a la part de la dreta apareixen 4 pictogrames que corresponen a 4 categories o elements de la frase: subjecte , accions, objecte o complement i atributs, el xiquet busca dintre de categoria i selecciona els pictos que necessita per formar la frase que també apareix escrita baix, és genial!  Al final trobem inclús l'opció de fer una foto per crear una frase a partir d'una situació nova i instantènea! Ens encanta i és molt útil per estimular el llenguatge i la comunicació en els nostres alumnes.
  • L'altra app que han elaborat és per treballar en concret històries socials a partir de situacions que es donen habitualment i que fiquen nerviosos als nostres alumnes ( no me canvien el cromo que vull, no tinc ganes de treballar, me molesta que me saluden, vull comprar-me coses i no em donen diners, no me deixen jugar a fútbol...), previament hem triat les situacions i hem fet les fotos representant cada escena, al eixir la foto apareixen distintes opcions a triar que corresponen a diferents accions que podem empendre per solucionar aquest conflicte ( cridar, escapar, relaxar-nos i pensar, insultar...). És una aplicació que ens resulta molt útil per treballar i reflexionar a partir de les situacions reals que és donen en el dia a dia iclús en el moment en que se dona la situació, per aprendre a actuar i resoldre conflictes concrets.
MOLTES GRÀCIES A PABLO, MARC, CARLOS I JOSE VICENTE I MOLTA SORT EN EL SELECTIU!

   

Comentaris